ילד בן כמעט 3 צריכה עצה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/10/2020 | 21:44 | מאת: אחת

שלום הבן שלי בן 2.9. היה איתי עד כה במסגרת ביתית. נכנס בתחילת השנה לגן מפוקח (לא גן עייריה) . בהתחלה נראה שהוא בסדר אך אחרי יומיים התחיל לבכות שלא רוצה לגן. לאחר כמה ימים בגלל שידעתי שהולכים להכנס לסגר הוצאתי אותו מהגן ככה שהיה שם כולה שבועיים (במקום 3). מאז ועד היום כל פעם שאנחנו רוצים לצאת איתו מהבית הוא נכנס לסוג של חרדה ואלף פעם שואל אם יוצאים לטיול ואנחנו אומרים לו כן והוא עדין לא נרגע וממש אלף פעם שואל וכל פעם אני עונה לו שיוצאים לטיול אבל הוא עדין בסטרס(אולי עשינו טעות ובימי הגן לפעמים אמרנו שהולכים לטיול ) וזה מגיע למצב שאני ממש צועקת עליו כי זה גורם לי לחירפון שאני רואה אותו במצב ככ נואש למרות שאני מסבירה לו שהולכים לטייל והולכים לעשות כיף (הוא כנראה פוחד ששמה אותו בגן)... אני לא מבינה למה אחרי חודש שהוא לא בגן הוא עדין ככ חושש... והקטע הזה שבזמן שהוא בסטרס ככ הוא אלף פעם שואל אם יוצאים לטיול למרות שאני אלף פעם עונה לו שכן ...למה הוא עושה את זה וכיצד להתמודד עם זה בצורה נכונה כי עד כה אני מתעצבנת עליו.... בנוסף שאני מציינת את המילה גן הוא ישר סוגר את האוזניים עם הידיים לדעתי זה קשור לרעש של הילדים הבוכים שהיו בגן...ושאני מראה לו סרטון של הגננת גם ישר שם ידיים על האוזניים (לא יודעת אם זה ויסות שמיעתי אבל הוא שם ידיים על האוזנים גם שנתקל ברעש של מפוך עלים או מקדחה/מסור) לעומת זאת לא מפריע לו כלל מןזיקה חזקה בלנדר אופנוע .... תודה

שלום לך, זה נשמע מדברייך שהכניסה שלו לגן היתה טראומטית עבורו ולכן חשוב מאוד כרגע לא להתעצבן, לא לכעוס עליו ולהכיל באמפטיה רבה מאוד את תגובותיו השליליות לזיכרונותיו מהגן ובעצם לכל מה שמזכיר לו את הגן. אני מציעה לך כרגע לדבר אליו את כאבו ופחדיו בכל פעם שעולים- אתה נורא חושש...היה לך נורא קשה בגן...אתה פוחד...אני מצטערת...ולחבק ולהרגיע הרבה וכמה שיותר. כל פעם שאת כועסת, מתעצבנת או כופה עליו משהו שהוא לא מעוניין בו (תמונה של הגננת שכרגע רק מכאיבה הרבה יותר ממרגיעה) המצב רק מחמיר. בסיבוב השני שלכם בגן..אני מציעה לך להיפגש קודם לכן עם איש מקצוע למשך שתיים שלוש פגישות ולתכנן יחד באופן נכון יותר את תהליך הכניסה וההסתגלות לגן שיצטרך להיות מאוד מאוד הדרגתי. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

18/10/2020 | 22:20 | מאת: אחת

תודה לך על המענה האם אוכל לקבל ייעוץ טלפוני בתשלום דרכך?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים