מארחת או מתארחת? מה האיזון?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/10/2020 | 11:57 | מאת: אודליה

שלום, ביתי בת ה10.5 נוטה בשנהתיים האחרונה יותר להתארח ופחות לארח. לאחרונה פתחתי את זה איתה ושאלתי אם יש משהו שמפריע או שהייתה רוצה לשנות בבית וענתה שממש לא וחברות אוהבות להגיע לכאן אבל אני לא רואה שינוי של ממש. בזמן הסגר הראשון נתנו לה מכשיר נייד חכם יש הגבלות על המכשיר- מרשים רשת חברתית אחת, וואטסאפ אולם טיק טוק/אינסטרגם/פייסבוק וכיוצא בזה אנחנו לא מרשים להוריד למכשיר. אני כן מאפשרת לרקוד לשירי מחרוזת טיק טוק ביוטיוב ככה שאני לא מנתקת אותה לגמרי מהעולם הזה אבל מסבירה את ההגיון מאחורי השיקולים. אני נוטה לחשוב שאולי בבתים של החברות יש פחות הגבלות על זמן צפייה במסך ושימוש באפליקציות הללו וזה אולי מפתה אותה ללכת לשם? אני מהרהרת בכך רבות, בייחוד שהיא בשלבי ההתבגרות הראשונים ואני לא רוצה ליצור ריחוק בנינו או שההרגל הזה יתחזק ככל שהיא תכנס עמוק יותר לגיל ההתבגרות. אשמח לעזרתך...

הי אודליה, אני שומעת שאת בהרהורים פנימיים, דיאלוג פנימי כזה ולא בהכרח משהו שבא מבחוץ. ביתך אומרת לך מפורשות שאין כאן שום בעיה..יש סיבה לא להאמין לה? לגבי הרשתות. זה נשמע שאת מאוד שקולה, מנסה לאזן בין ההכרח לשמור על ביתך ומנגד לא לנתקה חברתית. אלו הן באמת מחשבות שחשוב וכדאי להיות איתן בקשר וגם בקשר מול ביתך בדיוק כפי שאת עושה. ייתכן שבעתיד יהיה מקום לדון בדברים, אולי לנהל משא ומתן ולהיות פתוחה לשמוע את הצרכים השונים של ביתך, אולם כרגע זה נשמע שהמצב מקובל על כולם אז בנתיים את יכולה להניח לדברים ולנוח :) כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים