ילדה (הורים גרושים)מאיימת לעבור לגור עם אביה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/09/2020 | 18:45 | מאת: מרים8

אני זקוקה לעזרה דחופה!!!! הבת שלי בת 11, דורשת לעבור לגור עם אביה (אנחנו גרושים כבר 3 שנים). אני מרגישה אבודה! !!!איך אני מונעת ממנה? מה לאמר לה? באיזה דרך? אני מקדישה לה את כל חיי...אנא עזרה!!!

הי מרים, אני מניחה שמשהו קרה כדי לעורר את הכעס שלה, את יודעת מה זה היה?האם יש לך דרך לדבר איתה ולברר? הרי לא ייתכן שיום בהיר אחד היא מתעוררת ומתחילה "לאיים" עלייך.. בנוסף את יודעת, יש דבר כזה שנקרא משמורת ואני מניחה שהמשמורת אצלך. את יכולה להתנחם בזה שמעברי מגורים לא מתרחשים ביום בהיר אחד על פי דעת הילד...זה לא באמת עובד כך. ולבסוף והכי חשוב, אני שומעת את החרדה העזה שמתעוררת אצלך נוכח מה שביתך עושה, האם זה משהו שמאפיין את היחסים שלכן? לתחושתי חשוב יהיה אם תוכלי להעזר בכמה שיחות עם פסיכולג/ית קליני/ת כדי להתייעץ ולהרחיב את החשיבה ביחד על מה שמתרחש פה בתוך היחסים בינך לבין ביתך. את לא באמת צריכה לשכנע אותה, למנוע ממנה או לעשות שום דבר אחר שמתייחס לאיום הזה שלה כפי שאת חווה אותו אלא את קודם כל צריכה להבין מה בכלל קורה כאן בינכן ואת זה אני מאמינה תוכלי לעשות בתוך מפגשים טיפוליים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים