סירוב ללכת למקומות ופחדנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/08/2020 | 17:50 | מאת: טולי

הבן שלי בן כמעט 3 . עולה לראשונה לגן עירייה. מצד אחד הוא ילד עם בטחון ומחפש חברויות ומצד שני ואולי לאחרונה אפילו מאוד, חסר בטחון, אפילו פחדן. מפחד מהתקהלויות , מחושך, מאנשים, לאחרונה מעדיף כל הזמן להישאר בבית ולשחק בצעצועים שלו מאשר לצאת )אלא אם כן זה לחנות צעצועים או דברים כאלה(. מממש דרוש שכנוע כדי להוציא אותו מהבית, קניתי כרטיסים להופעה של אחד מכוכבי הילדים והוא פשוט בכה שלא רוצה ללכת. אני ממש מתוסכלת מזה, כל נסיון לדובב מדוע לא רוצה, לא צלח. אשמח להבין אם זה תואם גיל, ואם לא דרכים לעזור לו ולנו

הי טולי, לא הייתי אומרת שזו התנהגות תואמת גיל אלא בהחלט התנהגות שעשויה לנבוע מחרדה. עם זאת קחי בחשבון שזה יכול גם לנבוע מסיבות אחרות לכן אני מציעה לך להתייעץ באופן אישי עם פסיכולוג/ינת קליני/ת כדי לרדת לשורש העניין ולמצוא את הדרך הכי נכונה לסייע לו. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים