מעבר בית ספר בעידן הקורונה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/07/2020 | 17:54 | מאת: אני

בתי עולה לכיתה ה'. עד עכשיו הייתה מאוד מקובלת חברתית, אהודה ותלמידה מאוד טובה. בשנה הבאה אנו עוברים דירה, באותה העיר רק שכונה אחרת. אתמול שמעתי כי בשנה הבאה תלמידי כיתות ה'- יב ילמדו ב-zoom ולא יגיעו לבית הספר. אני נורא מפחדת שבתי לא תוכל להתאקלם ולהרגיש שייכת לכיתה החדשה כאשר היא לא מגיעה פיזית לבית הספר. האם היית ממליצה לי להשאיר אותה בבית הספר הנוכחי ולא להעביר? ששואלים אותה היא אומרת שהיא רוצה לעבור ע"מ להכיר ילדים מהשכונה החדשה. תודה

הי, לפי מה שאני מבינה ממך שתי האפשרויות פתוחות בפניכן - לעבור או להישאר. אז אם כך, ביתך כבר ילדה גדולה, והיא בהחלט מסוגלת לקחת חלק בהחלטה הזו. את יכולה לשתף אותה בכל השיקולים - לערוך טבלת בעד ונגד ולאפשר לה לבחור תוך שהיא מבינה את היתרןנות והחסרונות של כל בחירה. אני באופן אישי הייתי משאירה אותה בכיתה הנוכחית - נשמע שטוב לה שם מאוד, לכן אני תוהה מדוע היא עצמה כ"כ רוצה לעבור (ההסבר של חברים חדשים נשמע קצת תמוה - כדאי לברר יותר לעומק). בסופו של דבר, הילדים יחזרו ללמוד בבתי הספר במוקדם או במאוחר כך שכל נושא שיקולי הזום הוא בעצם עניין זמני מאוד. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044 ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים