העדפת הורה אחד ע״י ילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/07/2020 | 21:57 | מאת: אמיר

אני ואשתי הורים לתאומים בני שנה ו 8 חודשים, אחד התאומים שלנו מגלה העדפה ברורה לכיוון האב, שנינו מנסים לעמוד על אותן הגבולות בחינוך למרות שהאב לפעמים יותר מקל ומאפשר. זה הגיע למצב שבו הוא בוכה ללא הפסקה בידי האם תוך כדי שהוא מצביע שהוא רוצה את האב וברגע שהוא מגיע לידיו הוא מפסיק מיד את הבכי. מה ניתן לעשות בעניין? כיצד אפשר לתקן את המצב?

הי אמיר, אני לא באמת חושבת שיש כאן בעיה ולכן אין מה לתקן. זה הרי טבעי שלבני אנוש מסוימים תהיינה העדפות מסוימות. יכול להיות שמשהו בהתאמה בין האב לתינוק יותר מדויק וזה בסדר, אפשר אפילו לשמוח ולהנות מזה. אז כאמור את -ההעדפה- לכשעצמה לא נכון לכנות כבעיה או כמשהו שצריך לשנות. את אמא יכולה לנסות להתכוונן קצת יותר טוב לבנך, אולי הוא מעדיך טובנים רכים יותר, אולי מגע רך/חזק יותר, אולי הוא אוהב שמדברים אליו תוך כדי הטיפול בו וכביוב'. זו יכולה להיות "משימה" אימהית שההצלחה בה מאוד מספקת, אבל גם התהליך הוא תהליך של למידה שבמהלכו התינוק שלכם יקבל טיפול רגיש ומדויק יותר לצרכיו. מעבר לזה אני לא חושבת שצריך לעשות עוד איזה משהו מיוחד, לא צריך להתכוונן באופן מסוים לכך שהאבא יטפל, בטוח לא להתרגש מזה..אלא להמשיך את החיים כרגיל פחות או יותר, תוך כדי ניסיון להתקרב ולהתכוונן טוב יותר לילדינו, דבר שהוא ממילא משימה הורית מתמשכת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים