ילד בן 4 פורק כל עול אחרי לידת אח קטן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/07/2020 | 15:51 | מאת: רננה

היי יש לי ילד מקסים כמעט בן 4 שלפני 5 חודשים נולד לו אחד קטן. מאז ילדי המקסים והעדין נהיה פרא אדם. מרביץ לילדים, צועק כל הזמן, משתולל. אני ממש מקפידה כמעט כל יום לבלות איתו זמן איכות לבד רק אני והוא ולתת לו תשומת לב אבל אין שיפור וזה רק מחמיר. אשמח לעצות מעשיות.. תודה רבה

הי רננה, אני חושבת שחשוב במיוחד לחזק כרגע את הקשר עם אבא - ולשים על זה דגש רב. גם עם סבא וסבתא או דמויות נוספות שקרובות למשפחה. לתת לו משימות כדי להרגיש גדול, עוזר בבית, עוזר לתינוק, עוזר לאמא... לפרגן ולחזק אותו על כל התנהגות חיובית, להקפיד על סדר ושגרת יום במיוחד כעת בחופש. כאשר זה מתאים לדבר אליו ואיתו על כמה זה אולי לא קל להפסיק להיות ילד יחיד בבית, איך הבית השתנה, איך דברים השתנו ולאפשר לו לתת לתחושות האלו ביטוי. אני מאמינה ששילוב של הכרה שלכם באבדן שלו של המקום שלו במשפחה כפי שהכיר עד כה ביחד עם העצמה וחיזוק של מקומו החדש במשפחה ובחיים, יוכל לעזור לו להסתגל לחייו החדשים. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים