בת 16 שהתאהבה בבחור בן 21

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/06/2020 | 09:54 | מאת: חני

שלום רב, בתי בת 16 נערה מוכשרת יפה תלמידה מצטיינת מדריכה בצופים. בשנה האחרונה עברה לכיתה חדשה ושם הכירה חברות חדשות. לאחרונה נסעו לים ושם התחיל איתה בחור בן 21. הוא מאוד מצא חן בעיניה אבל הבין שהיא בת 16 ולכן אמר שהוא מצטער. היא סיפרה לי על כך ואמרתי שאני מאוד גאה בה שתמיד מספרת הכל ומאידך שפער הגילאים אכן גדול. היא מבינה אך עדיין עצובה ואומרת שאני לא מבינה שהוא ממש חתיך ויפה ועל פניו נראה שיש לו אופי טוב. הבהרתי שלגבי אופי אין לדעת כי עדיין לא הכירה אותו ושבעתיד תפגוש מישהו בן גילה שזה מתאים יותר. היא די עצובה מכך ומוטרדת. אנא עצתך מה ניתן להגיד במקרה כזה.

הי חני, אני רואה שהבחור הזה עשה לך את החיים קלים. הוא עצמו נמנע מלהמשיך איתה את הקשר כי זה פשוט מאוד מנוגד לחוק.. בין אם את מסכימה עם זה או לא, מבינה אותה או לא, משתכנעת או לא, זה המצב! ולכן אפשר כרגע פשוט להיות בעמדה הנוחה של נחמה ותמיכה לאור האכזבה שלה.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים