משהו מוזר עם הילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/06/2020 | 00:28 | מאת: ערן

תודה מראש על התשובה, בתי בת 7 לאחרונה הולכת עם קפוצון עם כובע גם עכשיו שחם, במיוחד לימי הולדת של הכתה ובביקורים אצל הסבתא. לבית הספר היא הולכת עם מסכה על הראש, כמו כיסוי עיניים לטיסות אבל של ילדים. איך מתחילים בירור מה עובר עליה ? ששואלים אותה הכל בסדר. אשמח לשמוע עצתך. תודה

הי ערן, העניין בהחלט נשמע מעט מדאיג. התנהגות כזו בד"כ קשורה לחוסר נוחות עם הגוף, חוסר ביטחון חברתי, רצון להסתיר ולהסתתר. נסו לחשוב על ביתכם דרך הפריזמות האלו..אולי לדבר עם המורה/יועצת בבית הספר ולבדוק איך הולך לה שם, לימודית, חברתית. נסו לשים לב האם היא אוכלת כרגיל, ישנה כרגיל, האם ישנן התנהגויות אחרות שהן מעט שונות מהרגיל אצלה. כמו כן כדי באמת לנסות לברר מה עובר עליה - פשוט לשאול "מה עובר עלייך" לא יעבוד כפי שאתה רואה..צריך לבלות יותר זמן איתה, אולי לעשות איתה יותר דברים, פשוט להיות שם ולהיות איתה יותר, ואז הדברים יתחילו להחשף ולהתגלות. אתם מוזמנים לחזור ולכתוב לי שוב. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים