הפרעת אכילה בילדה בת 7

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/06/2020 | 21:00 | מאת: ע

ביתי בת 7 בשאיפה ורצון להיות יותר רזה. היא כבר מאד רזה!! פתחנו שיח על זה, שאלתי מה היא אוהבת באחיה ומה היא אוהבת בעצמה כשהתשובה היתה 'הכל'. בכז השאיפה נשארה אז הראיתי לה תמונה של רזון מוגזם ושל ילדה יפה במשקל תקין. היא התחילה להכנס להיסטריה של פחד, בהלה וחרדה מאיימת שחס וחלילה זה יקרה לה. ממש לא הצליחה להשתלט על עצמה דקות ארוכות. יש לציין שאין עיסוק באוכל מבחינת סלקטיביות או כמות עדיין... היא אוכלת מאד מאד מוון וכמות סבירה לחלוטין. אני צריכה עזרה דחופה בלי ההמתנה של התורים המטורפים בקופה. למי עלי לפנות?

שלום לך, אני שומעת את הצורך הדחוף שלך בסיוע אבל לפני הכל כדאי רגע לנשום...את הרי אומרת בעצמך שביתך אוכלת היטב, ושהלחץ והחרדה התעוררו רק אחרי שאת הראית לה תמונה שהיא כנראה באמת לא נעימה. שנית חשוב לזכור שכשילדים אומרים דברים, הם לא תמיד מתכוונים למה שאנחנו המבוגרים חושבים. הקונספטים שלהם של דברים עדין לא בהירים ומגובשים. אז אני לא בטוחה שהסיפור הולך כאן לכיוון של הפרעת אכילה כלל. אני מציעה לך לחזור ולהרחיב את השיח עימה בנושא, בעיקר דרך שאלות פתוחות ומתענינות, ולנסות להבין מה משמעות הרעיון/מילה "רזה" עבורה, כאילו שזו מילה בשפה זרה שמעולם לא שמעת.. בכל אופן אם את עדיין דואגת, אז אני ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים, רק את, בלי הילדה בתור התחלה. פנייה למטפל/ת באופן פרטי יחסכו לך המתנה ותורים ואני בטוחה שפגישה כזו תוכל להרגיע לפחות חלק מהחששות שלך. ביחד תוכלו לחשוב קצת יותר לעומק על ביתך ועל סוג הנוכחות לה היא זקוקה ממך כרגע. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים