בן 13 וחצי מכור למחשב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/05/2020 | 07:32 | מאת: אמא

שלום בני הבכור בן 13.5 . בבית הספר היסודי היה תלמיד מצטיין. בכיתה ז עלה לכיתת מצויינות לאחר שעבר מסלול ובחינות. לצערי, למרות שסיים בהצטיינות את כיתה ז, הציון שלו במתמטיקה ( שהיה מקצוע שהצטיין בו לאורך כל השנים) היה נמוך. כעת בכיתה ח, הציון עדיין נמוך ועם שיעורים פרטיים הגיע ל73. בני מאוד נבון וחכם, אולם ישנה "רעה חולה" והיא התמכרותו למחשב. מהרגע שפוקח עיניים בבוקר ועד שהולך לישון הוא במחשב. הבהרתי שהשעות אינן מקובלות שהמחשב הורס על חלקה טובה ושירד בלימודים בגלל השעות המופרזות במקום לשבת ולהשקיע מידי יום במתמטיקה על מנת להעלות את הציון בשנה הבאה יירדם לתיכון על סמך התעודה (צריך 85 במתמטיקה כדי להתקבל למגמה שרוצה). ידוע לו שנדרש שיפור עצום מציונו הנוכחי ולא ניתן לשפר ללא השקעה במקצוע, ישיבה ותרגול של נושאים ותרגילים בהם לא הצליח במבחנים השונים. למרות שמבין זאת הוא לא עושה זאת. כל היום במחשב ובערב מתפנה לשיעורי הבית וחוזר למחשב. לא יוצא מהבית, משחק משחקים גם ים ילדים צעירים ממנו במשך 7-10 שעות ביום!!! לא ברור לי כיצד אינו פועל לשיפור המתמטיקה כשזה עתידו ( רואה עצמו בתחום המחשבים וההייטק ולזה נדרש 5 יחידות בציון טוב מאוד והוא כאמור בכיתת מצויינות וזה המסלול הנוכחי). כל השקעתי הכספית והמנטלית למורה פרטית במשך שנה ירדה לטמיון כי אחרי שהציון עלה הוא שוב ירד..אוטוטו תיכון ולא יתקבל למגמה עם ציון כזה במתמטיקה. אינו מקשיב. אנא עזרתך כיצד לגרום לו להבין שקודם כל לימודים ומטלות לימודיות ורק אחר כך משחקי מחשב? הבהרתי זאת מספר פעמים רב, אך אנחנו בעבודה כשמגיע מבית ספר ואין לנו שליטה מרחוק מה הוא עושה .... אודה לעצתך

שלום לך, אני חושבת שיש גבול לעד כמה אנחנו כהורים יכולים לאלץ את ילדינו להשקיע וללמוד, אבל בהחלט מותר לנו להגביל פעילויות שנראות לו כבעלות פוטנציאל לפגוע ולהזיק לבריאותם ולרווחתם של ילדינו. אם לשחק במשחב 7 שעות ביום נתפס אצלך כמזיק, וזה אכן עלול להזיק מכל מיני בחינות, אז פשוט הגבילי אותו. אל תשכחי, את עדיין ההורה, את עדיין המבוגר האחראי ואת עדיין בעלת הבית. מנגד, אם הוא אינו מעוניין/מסוגל לשפר את ציונו מ73 ל85, אני לצערי לא בטוחה שתוכלי או שזה נכון לאלץ אותו לעשות זאת, והוא יצטרך לשאת בתוצאות של לא להתקבל למגמה שהוא רוצה. ואת יודעת מה, הוא יחיה..לא יקרה שום דבר אקוטי אם יהיה במגמה אחרת. זו גם האמת... לסיכום, זו האחריות שלך כהורה למנוע ממנו נזק, אך כהורה אינך יכולה לאלץ אותו להגיע לציון מסוים כזה או אחר אלא רק לעמוד במחויבויות שלו וזה נראה שהוא בסה"כ עומד בהם יפה פלוס פלוס! כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים