שאלה בנוגע למילים ראשונות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/04/2020 | 20:01 | מאת: אמא צעירה

היי, בתי בת ה9.5 חודשים התחילה בסביבות גיל 8.5 חודשים להגיד הברות ״אָה-בָּה״ לראשונה והייתה משתמשת בצירוף הזה מספר פעמים. אני לא בטוחה שהבינה שהיא אומרת ״אבא״ אבל הייתה משתמשת בזה לא מעט והיינו מעודדים אותה. כבר שבועיים בערך שהיא לא אומרת יותר את ההברות האלה, למרות שאנחנו כל היום חוזרים על המילים ״אבא״ אמא״ וכד׳. היא בעיקר מוציאה כל מיני קולות (הרבה ״ הוּ הוּ הוּ״ למשל כשהיא מתלהבת ממשהו) אבל לא ממש הברות כמו מקודם. התחילה לאחרונה לומר ״ כֶּה״ (כמו התחלה של ״כן״) אם זה נחשב הברה. מאוד מדאיג אותי שהייתה אומרת אבא ואז פשוט הפסיקה. האם תקין? מה כדאי לעשות? יצוין שכל הזמן אני אומרת לה ״איפה אבא״״הנה אבא״, ״תגידי אבא״ וכאלה. תודה רבה.

שלום לך, את נשמעת לי מעט חוששת, אולי מידי בודקת..זה בסדר, עם כל הצפת הידע שקיים היום בכל מקום, קל להתבלבל ולהיכנס לתפקיד המאבחן בקלות רבה מידי. אני מציעה לך לגשת עם הקטנה שלך לרופאה הילדים, לשתף אותה בשאלות שלך, ולקבל ממנה הסבר לאחר שהיא בודקת את ביתך. לתחושתי הכל ממש ממש בסדר, מה שחשוב הוא שאת תוכלי לפתח אורך רוח, סובלנות והנאה מהקצב והאופן הייחודי של ביתך, שלא ילך לפי שום ספר, כלל או כמו אף ילד אחר.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים