ילד כמעט בן 3 מתעקש שהוא ילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/04/2020 | 19:32 | מאת: י.א.

שלום, הבן שלי כמעט בן שלוש ואומר שהוא בת ולא בן. פרט לנ"ל ההתנהגות שלו אינה כוללת סממנים של בנות. האם זה מעיד על נטיות כלשהן וכיצד נכון לנהוג? תודה רבה י.א.

הי, ניסית להבין למה הוא מתכוון? כדאי לשוחח איתו על הנושא ולנסות להבין למה בדיוק הוא מתכוון. בנוסף אפשר פשוט להסביר לו מה המשמעות של בן ומה המשמעות של בת על ידי ציון אברי המין "לך יש ** לבת יש **" (הכוכביות הן כי לכל משפחה יש כינוי אחר חמוד לאברי המין בגילאים האלו :) אני ממש לא חושבת שיש לדבר משמעות מיוחדת מעבר לעוד שיחה בין הורה לילד בו הילד חוקר ומגלה את עצמו, הרבה פעמים בצורה משחקית ולא מחיבת או מחויבת לכללי המציאות שלנו הבוגרים, וההורה מקשיב מתעניין משחק וגם מסביר כשצריך.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים