ילד גמול שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/03/2020 | 11:04 | מאת: דיאנה

דוקטור בוקר טוב , הבן שלי הגדול בן חמש יש לי עוד קטנה בת שנה הבן הגדול גמול כבר מגיל שנתיים וחצי מעולם לא ברח לו מהגמילה .. מאז שהוא בבית בשל הקורונה הכל השתנה כבר פעם רביעית היום שבורח לו ולא פיפי!!! אני לא יודעת אם זה קשור לכל סביבת החרדה והסגירה בבית או שזה קשור לזה שאני יותר עם אחותו הקטנה למרות משתדלת לתת לו מאתיים אחוז אבל היא קטנה יותר והיא צריכה יותר תשומת לב והוא מבין את זה ... אשמח לדעת מה לעשות כדי לעזור לו תושה מראש

הי דיאנה, את מעלה שתי סברות מאוד הגיוניות, מה שאני מציעה הוא לפעול בהקשר לכל אחת מהן. קודם כל חשוב יהיה לדאוג לכך שהאווירה בבית תהיה רגועה ונעימה עד כמה שניתן. שהמסרים מהמדיה ומסביבת המבוגרים בבית בכל הנוגע לקורונה מסוננים היטב ומתווכים באופן שנועד בעיקר להרגיע. אפשר גם לשאול אותו מה הוא יודע על הקורונה ולשים לב לטעויות, לחרדות ולפחדים ולפעול כדי לתקן/להוסיף מידע ולהרגיע. מלבד זאת חשוב יהיה להקדיש לו כל יום זמן אמא/אבא, איכותי קרוב ורגיש, מלא בחום וחיבוקים. אפילו עשרים דקות איכותיו תביום תספקנה. הדבר השלישי שאני מציעה הוא לארגן בבית שגרה ברורה ועקבית, במיוחד אם מה שקורה איתו באמת קשור בחרדה. רוטינה קבועה תסייע אף היא מאוד. כל טוב ובריאות, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים