אוסיף רק (שיחות אצל פסיכולוג)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/02/2020 | 19:34 | מאת: עינת

הילד מאוד מתבייש בהתנהגות שלו לכן חוששני שזה מאוד יביך אותו לדבר עם אדם זר

שלום לך, אם הוא מטופל על ידי פסיכולוג/ית קלינית, אז שיטת הטיפול היא דרך משחק - play therapy. הוא לא אמור לדבר אם לא ממש מתחשק לו לדבר והאופן בו הקשיים והקונפליקטים יעובדו יהיה כאמור בעיקר דרך משחק. כאשר מדובר בהסבר לילד חשוב לשים לב לשני אלמנטים, הראשון הוא שהוא לא ירגיש שהוא "הבעייתי במשפחה" או בשפה המקצועית החולה המזוהה, והשני הוא שלא ירגיש שאתם רוצים "לתקן אותו" שכן זה בדיוק מה שלא צריך לעשות שם בטיפול ובדיוק מה שאתם ההורים לא צריכים לצפות לו. אני הייתי מציעה לומר לו שאת שמה לב שבזמן האחרון קצת קשה לו להרגיש טוב בבית ובבית הספר ושאתם ההורים מתקשים לעזור לו, אז המשפחה תלך לקבל קצת עזרה "אתה תוכל להיכנס ולשחק עם מישהי נחמדה ודרך המשחק המיוחד שלה היא תצליח לעזור לך להרגיש יותר טוב" (שימי לב שהדגש הוא על ההרגשה ולא על ההתנהגות, מה שהופך את ההסבר ליותר אמפטי לעומת שיפוטי). תוסיפו שגם אתם ההורים תוכלו לדבר איתה ולהעזר בה "כדי שאנחנו נלמד ונבין איך לעזור לך להרגיש יותר טוב בבית ובכלל". זה בעצם מהות הטיפול הרגשי בגיל הרך, הילד מקבל מרחב משחקי בו יכול לבטא את עולמו הפנימי ולעבד נושאים קונפליקטואלים ואתם ההורים עובדים קשה :) כדי להבין כיצד אתם יכולים להיטיב עם ילדכם. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים