ילד בן 12.5 איטי עם קושי התארגנות בזמן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/01/2020 | 10:15 | מאת: חנה

ילד איטי עם קושי הבן 12.5 , לומד בכיתה ז שיש לו בעיית התארגנות בזמן , איטי ,כשמדובר במשימות שחייב לעשות , אין יום שמתעורר בזמן ומגיע בזמן לבית הספר, תמיד הכל מבוצע באיחור,בבית הספר מתלוננים על זה שהוא איטי שאנן וחולמני בכיתה ובקושי משכנעים אותו להתחיל במשימות השיעור מדובר בילד מחונן (מאובחן במשרד החינוך) האם יש לזה קשר לאופי של ילד מחונן ? אני חושבת לפנות לעזרה פסיכולוגיתאז למי פונים? פסיכולוג מאיזה תחום? תארגנות בזמן

שלום חנה, לכל אחד מאיתנו יש את הקצב שלו וזה בסדר, השאלה היא האם יש כאן חריגה שבאמת פוגעת עד כדי כך בתפקוד ואם כן מנין נובעת. באופן כללי אומר שאין קשר בין מחוננות לאיטיותולכן חשוב לבחון כיוונים אחרים. אפשר להתחיל בהתיעצות שלכם ההורים עם פסיכולוג/ית קלינית ולנסות להבין קצת יותר למה הדבר קשור, וברגע שמקור הקושי יאובחן אפשר יהיה לפעול כדי לסייע לו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים