ילד שלא בוכה ומשתולל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/01/2020 | 20:27 | מאת: אחת

שלום רב, מדובר בבן 5, ילד יחיד. חכם, ידע מעל גילו, מפותח מאוד מבחינה מילולית ובדרך כלל מתנהג יפה. ברגעים מסויימים הוא משתולל כמו בנוכחות אורחים, כשהולך למקום חדש ודברים כאלה. אני מתקשה לווסת אותו באותם רגעים. לפעמים יש לו קקי מסרב ללכת לשירותים להתרוקן ואז מתחיל להשתולל ולהרביץ. היום קפץ עליי כשאני נוהגת והרביץ לי בלי סיבה, אני כמעט עשיתי תאונה. עצרתי בצד והגבתי ברוגע הוזבתי אותו והמשכתי. ואז שוב הוא קם מהכסא נתן לי סטירה מאוד חזקה בפנים וקפץ עליי. בדיעבד, אני חושבת שזה בגלל הקקי. באותו רגע איבדתי את קור רוחי ונתתי לו סטירה. זאת פעם ראשונה שאני עושה את זה. בדרך כלל אני מאוד סבלנית. ומה קרה המשיך להשתולל ולא בכה. צעקתי עליו ולא בכה והמשיך להתעמת איתי. אני המומה. הגננת כבר ציינה בפניי כמה פעמים שהוא ילד שלא בוכה בכלל וזה מפתיע אותה. מקבל מכה חזקה לא בוכה. נוזפים בו לא בוכה. רב עם חבר לא בוכה.ואני חשבתי שהוא ילד חסין וחזק זה הכל אבל היום ראיתי שזה כבר לא נורמאלי. אז שני דברים. מה התוקפנות הזו שבאה במפתיע? חוסר השקט שברגעים דווקא הכי לא מתאימים? ודבר שני למה לא בוכה? לא מוציא את זה החוצה? מה קורה איתו? על מה זה מעיד? תודה

07/01/2020 | 23:49 | מאת: אחת

שכחתי לציין כי כאשר נתתי לו סטירה הוא גם לא בכה וגם התחיל לצחוק בקול רם וגם ניסה להחזיר לי. אני בהלם עד עכשיו מהתגובה המוזרה הזאת. ובבית גם לא בכה ולא שחרר את המתח.

שלום לך, אני שומעת את המצוקה הרבה שעולה משאלתך - גם אצלך וגם אצל בנך והמצב בהחלט מצריך טיפול מידי.לא הייתי עושה דבר לפני התיעצות אישית עם איש מקצוע (פסיכלוגי/ית קלינית או אפילו רופא ילדים בתור התחלה) ומנסה לאבחן את מקור הקושי. זה יכול להיות קושי שלכם ההורים לתת מענה לצרכיו להציב גבולות ולהבין לאיזה סוג של נוכחות הוא זקוק, ייתכן ומדובר בקשיי קשב וריכוז, וויסות או קשיים נוירולוגים או התפתחותיים אחרים וייתכן שבאמת מדובר בקשיים רגשיים. אז תתחילו בתיעצות שמטרתה לאבחן את מקור הקושי ותמשיכו משם. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים