האם זה אכן אגואסטיות ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/01/2020 | 22:01 | מאת: רביד

מעוניינת בדעתך המקצועית, אני שוקלת להביא ילדים מבנק הזרע, מאחר שהגעתי לגיל 37 רווקה. כרגע נטולת עבודה . אך הסביבה מגיבה בשליליות לכך. חברות בגילי אומרות שזה צעד אגואיסטי כי אין לי יכולת כלכלית ושהילד יסבול מכך שאין לו אבא. אומרות לי שאני עושה זאת בגלל הבדידות. אני ממש רוצה להיות אמא ! נותר לי זמן קצר, האם זה באמת אגואסטיות? יש לציין שעבדתי קודם כרגע מובטלת. אך כמובן שלא אוכל לתת לילדים חיי רווחה לבד אין לי תמיכה מהמשפחה.

הי רביד, בואי נניח לרגע, שכל הקולות שאת שומעת כ"כ חזק מבחוץ, אלו הם הקולות הפנימיים שלך...(אחרת לא היית שומעת אותם כ"כ חזק ומייסר). את מתלבטת האם תהיה לך את האפשרות לדאוג לתינוק שלך כפי שלדעת הוא ראוי לו. את מתלבטת האם את עושה כאן החלטה "אגואיסטית". האם בנך באמת יסבול מכך שאין לו אבא. אני חושבת שזה לא באמת משנה מה אני, או מישהו אחר חושב. את יודעת איך אומרים-בעולם יש דעות כמספר האנשים בו :) מה שחשוב הוא מה את חושבת. מה את מאמינה - בשילוב עם מה את באמת רוצה. אני מאמינה שלא תמיד יש החלטות נכונות אבל כן יש החלטות שנלקחות - באומץ ותוך דעה ומחשבה צלולה ובהירה. אני חושבת שאת צריכה להגיע למקום שאת תוכלי להיות שלמה עם החלטה שלך. את זה תוכלי לעשות אולי בתהליך טיפולי. אני מצטערת יקרה שאיני אומרת את דעתי האישית, כי ממילא היא לא תהיה מבוססת ואני באמת חושבת שהיא לא רלוונטית כמו דעתך שלך - שכנראה שטרם גיבשת...לכי תחקרי את זה, בינך לבינך בתוך טיפול. אני ממליצה לך על כך בחום. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים