בן 4 הפך לביישן איך לטפל ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/12/2019 | 17:13 | מאת: אמא מוטרדת

מוטרדת הבן שלי בן 4 היה ילד עם ביטחון עצמי נחישות הפך לביישן . אתמול , באירוע הדלקת נר לא הביט אפילו על בני המשפחה. מוזר ולא התנהגות מתאימה לו. הוא לא הולך בעקבות זאת לאירועי חנוכה נוספים . מה יכל לגרום לו לשינוי כזה? יש לציין ש 2 חברים מאוד טובים שלו מהשנה שעברה מהגן הקודם עזבו השנה לגן אחר . הייתכן שזה קשור ? הוא ממש אהב ..והתגעגע אליהם כיום הוא כבר לא שואל עליהם. הם נפגשו לפני כמה חודשים אך כל. אחד כבר היה במקום אחר . כיצד מטפלים בביישנות כזו ?

שלום לך, אני חושבת שמה שאת מעלה כאפשרות להסבר בהחלט מצריך התיחסות. כדאי לנסות לבדוק האם עדיין מתגעגע אליהם, האם וכיצד חושב עליהם. אפשר לכתוב להם מכתב יחד, לצייר ציורים, להיזכר בהם יחד ובמילים אחרות לאפשר ביטוי לכל מה שעדיין נמצא בנפשו ביחס אליהם. כדאי גם לברר עם הגננת מה מצבו החברתי, האם ממשיך לקיים אינטראקציות גם עם ילדים נוספים או אולי הוא זקוק לקצת יותר עזרה בתחום הזה. לגבי התנהגותו בזמן החג, אינני יודעת אם ההתנהגות הזו שלו לאורך כמה ימים באמת מעידה על שינוי משמעותי שחל בו ושמצריך טיפול. ילדים הלא הם בני אדם קטנים, עוברים תקופות, שלבים..לפעמים חשים חברותיים יותר ולפעמים פחות, מה שחשוב הוא שאנחנו כהורים נהיה שם עבורם מתוך ונביט בהם מתוך נקודת מבט חיובית או ניטראלית עד כמה שאפשר ובהחלט ומתענינת. לא כדי לתקן אלא כדי להבין. ואם באמת שני הדברים אלו שהעלית קשורים, אז זה בהחלט ראוי להתיחסות כפי שהיצעתי לך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים