היי ירדן תשובתך היתה לי לעזר רב.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/12/2019 | 22:55 | מאת: תמר

כתבת לי לשים לב לפן הרגשי. מה זה אומר? יש לציין שאישית התחלתי לסבול מחרדת נטישה אני מתקשרת לגן לברר מה שלומה ...אני חוששת יותר מבעבר עליה. בגלל שהגירושין היו קשים נוצר בי חשש שבתי לא תיפגע על ידי הגרוש. אין לי הוכחה לכך כמובן רק חרדה האם זה יכול להזיק לילדה? החרדה הפנימית שלי ? תודה

הי תמר, לצערי אני בהחלט מאמינה שמצבך הרגשי הרעוע משפיע על ביתך. הלוואי וזה יכול היה להיות אחרת אבל זה לא כך. ילדינו נושמים קולטים וסופגים אותנו לכן חשוב מאוד שאנחנו ההורים - את אמא יקרה - תטפלי בעצמך ותדאגי להשיג לך את התמיכה המתאימה עבורך. נסי להיזכר לרגע מהן ההנחיות במטוס לגבי מסיכות חמצן, למי יש לשים קודם את המסיכה? לאם או לילד? ניחשת? לאם. כי אם לאמא אין חמצן אז גם לא יהיה לילד... אני ממליצה לך לפנות לטיפול בו תוכלי לקבל את התמיכה לה את זקוקה ושבתוכו תוכלי גם לקבל הנחייה והכוונה להורות שלך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

03/01/2020 | 16:35 | מאת: הילה

אני בת 16 הורים גרושים סובלת מחרדה קשיים אמא שלי ככה עשתה לי אחרי גירושין .כתבתי לך שאלה אחרת על חרדה . אמא שלי חיממה אותי על אבא שלי וזה גרם לי לא להיות כמו כולם לסחוב נטל על הגב מקווה שעזרתי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים