התנהגות מינית ילד בן 10

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/12/2019 | 16:50 | מאת: שלי

מקווה שזה המקום הנכון... בני בן עשר. פתוח איתי מבחינת השיח על המין, מדבר על דברים... וגם אני איתו. לאחרונה התלונן כי ״הבולבול שלו כל הזמן שמח״ אפילו ארבע חמש פעמים ביום ( שאלתי כמה...) וזה מעסיק אותו וגורם לו לפדיחות ( כדבריו) . אומר שקורה לו גם בבית הספר ומכניס אותו למצוקה. מה לייעץ לו? איך לגשת לזה? המינונים סבירים?

הי שלי, זה טוב שבנך מרגיש פתוח לדבר איתך באופן הזה.את מספרת שמחד התפיסה של מה שקורה היא חיובית "בולבול שמח" אבל שזה יכול לייצר מצוקה כי זה לא תמיד מתאים..במסגרת פיתוח השיח איתו הייתי מעבירה את המסר שמחד זה לגיטימי שזה מה שקורה בגופו ושזו באמת שמחה פרטית שהוא מעוניין לשמור לעצמו ושבמובן הזה את בהחלט מבינה אותו. בנוסף ייתכן שאבא יכול להיכנס לתמונה ולתת לו "טיפים" איך אפשר, אפילו טכנית, לסדר את זה שמה ששלו ישאר פרטי ולא חשוף וגלוי. כמו כן חשוב להבין כיצד זה קורה (גירוי עצמי, גירוי חיצוני, משהו שהוא רואה, חושב עליו וכיוב') ולעזור לו להבין כיצד אפשר לווסת את זה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים