האם נכון להתערב בחיי חברה של הילד ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/11/2019 | 12:27 | מאת: Maya

שלום יש לי בן 5 הוא לא מתחבר ספציפית לאף אחד אין לי ממש חבר טוב בגן יחיד ! אבל הוא כן חברותי משחק ולא מתלונן . שאלתי אם נכון להתערב כדי לקדם אותו ? ואם כן מה הדרך הנכונה ? כואב לי עליו הייתי רוצה שיהיה יותר חברותי מה נכון לעשות ?

הי מיה, לפני שת הופכת מעורבת כ"כ - רגשית ומעשית,נסי לבדוק האם בנך באמת מבטא מצוקה כלשהי, האם הוא חש בודד ומתוסכל או שבעצם כפי שאת בעצמך מתארת, הוא חברותי בגן ולא מתלונן כי הכל בעצם ממש ממש טוב ובסדר לו.. זה חשוב שאנו כהורים לא ניסחף עם עולמנו הפנימי ונשליך ממנו על ילדינו שרק מתחילים לבנות את שלהם. את תמיד יכולה להזמין הביתה חברים, או ליזום מפגשים אחר הצהריים, אין בכך כל פסול, אבל מכאן ועד לחוש כאב על ילד שאולי בעצם נהנה מהחיים..לא חבל על ליבך? כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים