בת 3 נכנסה לגן עם בני 4 ! כמה זה יזיק?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/11/2019 | 18:34 | מאת: חגית

לצערי הרב בתי נקלטה לגן בו רוב הילדים בני 4 ! ורק מעטים מאוד כמוה בני 3 . זה כואב לי כי מדובר בחבורה מגובשת שעבורם זו שנה שנייה ואנחנו נאלצנו לעבור מהדרום לשפלה. ישוב קטן גן יחיד. לבנתיים הילדה יוצאת מהגן בסדר אל בבוקר בוכה ומבקשת שלא נשאיר אותה . כואב לי היא היתה ילדה עם ביטחון עצמי כיצד אוכל לעזור לה ? האם מפגש עם מנחת הורים יכול לעזור ?

הי חגית, הרבה ילדים מתעוררים בבוקר ולא רוצים ללכת לגן :) זה לא בהכרח אומר שהיא סובלת כי יש שם ילדים רבים בני 4.. אני מציעה לך לשוחח עם הגננת ולקבל תמונה ברורה יותר של מצבה החברתי, אפשר גם לעודד מפגשי אחה"צ עם הילדים בני גילה או אפילו עם כאלה גדולים ממנה ושאליהם היא מתחברת. חברויות יפות יכולות להירקם בין בני 4 ל3, וזה לא בהכרח אומר שהאפשרויות שלה להתחבר קטנות בגלל זה. אמא יקרה קחי בחשבון שייתכן כי הרגשות שלך כלל אינם קשורים בה ובחוויה שלה, וחשוב שתעשי את הבירור ואת ההבחנה הזו כדי שלא בטעות תעבירי אליה את הכאב שלך שייתכן כאמור שאין לו בעצם שום קשר למציאות שלה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים