כאבים פסיכוסומטים? בת 18

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/10/2019 | 17:59 | מאת: שיר

היי, מאז ומתמיד הייתי חרדתית בכל מה שקשור למחלות ולכאבים. לפני כשנתיים נער שהכרתי נפטר מסרטן שהתחיל לו בגב היתה תקופה שהיו לי כאבים בכל מיני מקומות בגוף... ראש, גב בעיקר בגב, בטן, רגליים כתפיים.. עשיתי בדיקות וצילומים ולא מצאו שום דבר חריג מלבד חיידק שהיה בקיבה. כל כך פחדתי שיש לי את המחלה ונכנסתי לחרדה ככל שהתשובות של הבדיקות הגיעו והכל היה תקין ככה גם הכאב פחת... אני שמה לב שכל פעם שאדם שאני מכירה חולה במחלת הסרטן באיזור מסוים מתחיל לכאוב לי באותו איזור.. אבל באמת כואב לפני כשבוע ראיתי סרטון של אמא שמספרת על הבת שלה שהיתה חולה בסרטן שהיה באגן והבת שלה סבלה מכאבי םהאיזור והבטחתי לעצמי לא לחשוב על זה ובאמת לא חשבתי על זה יותר מידי.. אבל עכשיו אחרי שבוע פתאום התחילו לי כאבים חזקים מאד ברגליים, במפשעה ובכל האיזור הזה אני לא יודעת אם זה כאב פסיכוסומטי או כאב אמיתי.. מה אני צריכה לעשות?

הי שיר, מה שאת מתארת הם תסמינים של חרדה הקשורה לבריאות ולמחלות. יתכן שמדובר בנטיות היפוכונדריות (חשש מוגזם ממחלות ופיתוח תסמינים שנדמים פיזיים), אולי מדובר בחרדה כללית ולפעמים שורשי החרדה נטועים קצת יותר עמוק. בכל מקרה לפי התיאור שלך אין לך בעיה פיזית בריאותית אלא הקשיים שאת מתמודדת עימם קשורים יותר לתחום הנפש. הייתי מציעה לך לגשת לשיחות עם פסיכולוג/ית קלינית ולשוחח איתו על קשייך בנושא. אני בטוחה שתוכלי להעזר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים