תינוקת מפונקת?! צריך לשים גבולות?!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/10/2019 | 21:09 | מאת: ניקול

הקטנה שלי בת 9 חודשים ואחרונה ניהיה ממש קשה איתה, דורשת המון ידיים, תשומת לב, כבר הרבה פחות משחקת עם עצמה, בעלי טוען שאני יותר מדי מפנקת אותה בתשומת לב וחייבת להתחיל לשים לב גבולות, אבל איך שמים גבולות לתינוקת? היא גם בחיים לא נרדמת בעגלה ואם תיהיה עייפה פשוט תבכה ותקטר בלי בסוף אבל לא תרדם. הילדה איתי 24/7 מאז הלידה.

הי ניקול, ראשית הבהרה - תינוקות אינם מפונקים. הם נולדים לעולם עם צרכים חשובים שיש לספקם - צרכים בהזנה חום ואהבה. עבור תינוק מדובר בצרכים בסיסיים ובוודאי לא צרכים הנובעי מין המילה המאוד לא מכבדת בעיני - פינוק. פינוק אגב זו בעיה של הורים ולא בעיה של ילדים - אבל זה לפעם אחרת...:) בנוסף מדובר בגיל שהוא בהחלט גיל מורכב - הילד עדיין מאוד תלותי וחסר אונים, חרדת הנטישה והפרידה מתגברים וההורה מתחיל לאבד את היכולת להקדיש את מלוא הכוח ותשומת הלב לתינוק הקטן. לשם כך נכנסת לתמונה הסביבה הקרובה- האבא, הסבא והסבתא. חשוב להרגיל את הקטנטונת לטיפול קרוב של עוד בני משפחה - שאבא ירדים, יאכיל וכיו'. שתשהה למשך כמה שעות בלעדייך אצל סבתא. אלו הם דברים קטנים שיעזרו לשתיכן להתחיל להיפרד פרידה מותאמת זו מזו. מעבר לכך, המשיכי לתת לה חום ואהבה, תשומת לב וחיבה תוך כדי שאת מאפשרת לה כאמור נפרדות מותאמת הדרגתית והולכת וגדלה ממך. בכל מקרה אל דאגה, התקופה הזו עוברת מאוד מאוד מהר, ובקרוב מאוד גם את וגם בעלך תתגעגעו לתקופה הקסומה הזו :) אז תשתדלו להנות ממנה - עם כל הקושי הכרוך בה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים