ילדה בת 4 שמראה קשיים בסביבת מבוגרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/10/2019 | 09:28 | מאת: יעל

שלום רב ביתי חוגגת החודש 4. כבר מזה זמן רב היא מראה קשיים בסביבת מבוגרים. זה קורה למשל עם מבוגרים שהיא מכירה כמו אשתו של אח שלי כשכולנו נפגשים, או סבתא שלי, או כשהולכים למקום שהוא יחסית תחום כמו כשהלכנו לראות חוג או בגינה ליד הבית כשהיא ראתה פעם ראשונה סבתא של חבר טוב שלה. גם כשהתחילה גן חדש השנה אז בהתחלה הייתה מאוד סגורה ולא דיברה ועכשיו הגננת אומרת שהיא לרוב מדברת איתן והיא במצב רוח טוב. זה מתבטא שהיא הופכת להיות סגורה, יושבת קפואה, לא מדברת, לא משירה מבט. מתנגדת מראש ללכת למקומות עם בני משפחה שפחות מכירה או לבתים של חברים שמזמינים אותה. בגדול השינוי ההתנהגותי התחיל שנה שעברה כשהתחילה גן עירייה והיא לא התחברה כלל לגננת שם. הרגישה שהיא צריכה להיות מאוד ממושמעת. מה יכול היה לגרום לזה? איך אפשר לעזור לה? איך עלינו להתנהג כשהיא לא רוצה ללכת לבני משפחה? אציין גם ששנה שעברה נולדה לה אחות ולאחרונה היא יותר אגרסיבית איתה. רואים שזה מקנאה ולקבל תשומת לב. היא בעצם הבכורה שלנו והנכדה הראשונה שהסבים גרים צמוד אלינו תודה מראש!!

הי יעל, אז לפי תיאורך המצב התחיל כאשר פגשה לראשונה באותה הגננת אליה פחות התחברה. מאז היא חשה פחות בנוח בסביבת מבוגרים. שימי לב שלעיתים אי הנוחות נובעת מהלחץ של המבוגרים על הילדים - לתקשר, לחבק, לדבר, לנשק, להיות נחמדים..אני חושבת שאם תרפו מכל הציפיות הללו, ותנחו גם את סביבתכם פשוט "להניח" לה ולאפשר לה להתקרב מיוזמתה, או לא לדבר אם מעדיפה, כל הלחץ שמופעל עליה יופחת וזה יקל על כולם. אפשר לומר לה שכאשר אתם הולכים למשפחה, היא יכולה להיות קרובה אליכם, שהיא לא חייבת לדבר עם אף אחד אם לא נוח לה ושזה בסדר גמור מבחינתכם - זה כצעד ראשון. נהגו כך למשך זמן מה ובידקו אם היא באמת פחות מתוחה ומתנגדת ללכת למקומות שונים ולאחר מכן התיעצו שוב. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים