עצה להתנהגות משתוללים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/09/2019 | 18:11 | מאת: אדר

ירדן שלום רב, אודה לך מאוד אם תוכל לסייע לי עד כמה שניתן במסגרת הפורום לשאלה אולי לא ככ שגרתית: אני גננת מחליפה בגנים שונים והיום קרה מקרה שרציתי להתייעץ איתך ולשמוע את דעתך בנושא: ברגע שהגננת של הבוקר (אני בצהרון) הלכה,4 בנים התחילו להשתולל ולרוץ בכל רחבי הגן. הלכתי אישית לכל אחד מהם והסברתי להם בטון תקיף שאם הם לא יתנהגו יפה אני לא אביא להם פרסים: חצר ,ציור,ומשחקים,אמרתי להם את זה כמה פעמים ,אך לשווא הם המשיכו להתפרע. בגן יש רק אותי וסייעת נוספת,מנסיון אני יודעת שצריך להפריד את ארבעתם ולא לתת להם להתפרע יחדיו,אך יש גם את שאר ילדי הגן שצריכים תשומת לב. בימי גשם או ימים חמים כמו היום אני לא מוציאה החוצה (ולכן לא יכולתי להוציא את שאר הילדים ולהשאיר את המשתוללים בגן ש"יטעמו": עונש כביכול). מה נכון או צריך לעשות במצב כזה ? איך אני יכולה לגרום למשתוללים להירגע לשבת ולהקשיב לי ? אם ניתן,בבקשה עצות פרקטיות,,,שוב ,אני גננת מחליפה אז אני לא נמצאת איתם כל יום,אך בימים שאני כן שם אני רוצה שהם יקשיבו לי ויעשו מה שאני אמרת גם אם זו אפילו הפעם הראשונה שאני מגיעה לגן. תודה רבה!

הי אדר, ברמה הפרקטית, אני הייתי מציעה ששני הילדים ישבו על ידך ושניים אחרים על יד הסייעת האחרת. אפשר גם לאחוז בידם. שנית, לא הייתי מאיימת באי מתן פרסים, אלא אומרת באופן ברור שההתנהגות הזו אינה מקובלת עלייך. ברגע שאת מאיימת, זה דווקא מפחית מכוחך בעינהם שכן בעצם מדובר במטבע שמעברו השני נמצא השוחד. זה מעביר את הכוח לדבר עצמו ולוקח את הכוח ממך. שלישית, הייתי מנסה למצוא דרכים דווקא לשתף אותם בשיחה למשל (וזו רק דוג' שממחישה את הגישה) אם מישהו צועק בזמן המפגש אז במקום לומר ולחזור על כך שאסור לצעוק אפשר לשנות את הגישה ולומר שדבריו ודעותיו מאוד מאוד חשובים ושאת רוצה במיוחד לשמוע אותם, ולכן עדיף שיצטרף, שיחכה וידבר לפי התור כדי שגם את וגם כווולללם יוכלו לשמוע את דבריו החשובים. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים