פחד לישון לבד בחדר , מה עושים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/09/2019 | 18:15 | מאת: ביתי בת 11 מפחדת לישון בחדר לבד

הדבר התחיל שעברנו לבית חדש וקיבלה חדר לבד...ישנה בלילות הכל רגיל פתאום התחילה לפחד בלילה לישון ועברה לישון ביחד עם הבן שלי...ועכשיו גם עוברת אלינו להורים באמצע הלילה למרות שהיא ישנה עם הבן שלי באותו חדר מה עושים

שלום לך, אני חושבת שכדאי לנסות להפוך את החדר לכמה שיותר אישי עבורה, גם במחיר של הפיכתו ל"פחות יפה"..לחשוב ביחד מה יכול להפוך את החדר ליותר נעים, רגוע, בטוח, ממש להפוך את זה למשימה משותפת ונעימה ולהשקיע בזה..אולי לתלות בדים, לפזר אבקת פיות בכל לילה, לקחת בובה או חפץ מיוחד בעל "כוחות שמירה", לתלות ציורים שלה או שלכם ההורים, אולי לוכד חלומות..כל דבר שמדבר אליה. מעבר לכך, חשוב שתהיו סבלנים. תעודדו אותה להתחיל את הלילה בחדר, ואפשר גם "להרדים" אותה משך תקופה מסוימת . ככל שתבלה שם יותר זמן שינה, כך היא תתרגל מהר יותר לחדר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים