ברצוני לשאול איך עושים את זה ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/09/2019 | 00:05 | מאת: מאיה

קראתי באתר את התשובות שכתבת ואת צודקת מאוד שלעיתים אנחנו ההורים משליכים על הילד את החוויות הלא פשוטות שעברנו בחיינו. לצערי אני גרושה גירושין כואבים בגידה וניתוק מיידי שריסק אותי . יש לי 2 ילדים אחד בן 6 ואחת 4 כל מה שאני רוצה זה לגונן עליהם מהצער האכזרי שחוויתי. אני משתדלת מאוד לשמח אותם . הם נפגעו ממעבר הדירה שנגרם בעל כורחי. הם מתגעגעים לחברים שהיו להן . שאלתי 1 איך לעשות את ההפרדה בין הילדים לביני . שלא אחשוש כל הזמן שיפגעו ? 2. איך להתמודד עם הגעגוע לחברים הקודמים שגרים רחוק מאיתנו עברתי מהמרכז לדרום על מנת להיות קרובה להוריי ולהיעזר בהם . יש להן סבתא נהדרת שדואגת אוהבת . אבא שלהם מאוהב. הוא לא מתעניין בהם במיוחד למעט יום אחד בשבוע שמגיע לפגוש אותם. כל רצוני הוא לגדל את הילדים מאושרים למרות הכל כיצד אעשה זאת ? תודה

הי מאיה, שאלתך חשובה ונוגעת ללב. מכיוון שאת במצב משברי, כדי שבאמת תוכלי לעשות את אותה הפרדה והבחנה חשובה בינך לבין ילדייך, חשוב שיהיה קודם כל לך את המקום שלך להיתמך, להעזר, לעבד את הבגידה והפגיעה הקשה וגם להתייעץ בנוגע לנושאים הקשורים בילדייך. טיפול כמובן הוא מקום טוב לעשות את כל זה ובמצב כזה עצות כלליות לא תעזורנה, רק תמיכה אישית עבורך. לגבי הגעגועים לחברים. תבדקי אם את יכולה לערוך אירוע פרידה צנוע מהחברים במרכז (אולי בפארק או בגינה אליו כולם יוזמנו). פרידה מסודרת בהחלט מאפשרת "לסגור פרק" אחד ולהתחיל אחר, באופן יותר שלם. מעבר לכך כל התחלה חדשה היא מאתגרת ומה שבאמת יעזור להם כרגע הוא שאת תוכלי לקבל את התמיכה לה את ראויה כדי שתוכלי גם לתמוך בהם ולהיות עבורם באופן מיטיב בתקופה מאתגרת זו. מאחלת לך רק טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים