בן שנתיים מסרב ללכת לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/09/2019 | 09:50 | מאת: ליאת

היי, יהב בן שנתיים גדל עד עכשיו אצל הסבא והסבתא מאוד קשור אליהם ואלי . בתחילת שנה רשמתי למעון דיברנו המון לפני השתדלתי מאוד להסביר לספר וגם היינו שם לפני תחילת השנה , ביום הראשון כשהייתי אתו הכל היה בסדר שיחק והתרחק ממני אב תמיד חיפש לראות שאני נמצאת . ביום השני והשלישי כבר ממש בכה ולא היה מוכן להישאר ברביעי וחמישי התעורר בשעות ממש מוקדמות אמר שלא רוצה גן ונרדם חזרה בדיוק בשעה שהיינו צריכים לצאת אז יצא שהלכנו מאוחר והוצאנו מוקדם כי בכה מאד . בסוף השבוע פיתח מחלת חום ושילשולים ולא יכולתי לשלוח אותו בשבוע השני אבל המשכתי לדבר על הגן כל הזמן וזה תמיד גרר המון בכי ותגובות היסטריות . הבוקר הסברתי לו שחוזרים לגן שוב בכה מאוד ונרדם לפני שיצאנו. סליחה על החפירה אבל אני מרגישה חסרת אונים , הוא לא היה במסגרת ולא הספיק להיות בכלל בגן כדי שאחשוש שרע לו מאיזו סיבה כזו או אחרת. מה עושים ?

הי ליאת, אני מציעה לך לקרוא את תשובתי ל-ריטה - שכנתך כמה שאלות מלמטה, ולהתחיל את תהליך ההסתגלות מההתחלה כלומר להמשיך לקחת אותו מוקדם עוד כמה ימים וכמובן לשים דגש על הקשר עם הגננות. כל טוב ובהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים