ילד שחרד מתגובות ילדים בגלל דלקות באוזנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/09/2019 | 14:47 | מאת: לאה

הילד שלי בן 6 , סובל לרוב מדלקות אוזנים והפרשות חיצוניות שלרוב רואים אותם. הוא מאוד מתוסכל וחרד מתגובת ה ילדים, לרוב המשפט החוזר אמא הילדים ייראו ??

הי לאה, קודם כל חשוב שתרגיעי אותו. את יכולה לאמר לו שבאופן כללי לא רואים את זה, ואם מישהו רואה ושואל, אפשר פשוט להסביר שזה בגלל שיש לו קצת כאבים באזניים ושזה תמיד עובר. שימי לב, וזו הנקודה החשובה, האופן שבו את תעבירי לו את המסר הזה הוא במידה רבה האופן שבו הוא יפנים את אותו. אם הוא יקלוט בכל חושיו שאת רגועה, נינוחה, לא דואגת ולא עושה מזה עניין, הוא יוכל בעצמו להפנים שזה באמת לא עניין וגם יעביר את המסר הזה במידת הצורך. חשוב לא להידבק בהיסטריה ובחרדה של ילדינו כי אז אנחנו מאבדים את הזכות והיכולת להיות עבורם - תומכים מרגיעים ומכוונים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים