ילד בן 3 מראה רגישות לנשיקות וגזירת ציפורניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/08/2019 | 13:40 | מאת: הדרוש

בן 3 לאחרונה מראה רגישות לנשיקות ברוב איברי הגוף. משפשף את האיזור שנישקו וצועק שינקו לו. בעת גזירת ציפורניים אומר שכואב לו ובוכה . חשוב לציין שאין לו רגישות לחומרים כמו פלסטלינה, צבעי גואש וכו'. מה עליי לעשות?

שלום הדרוש, למה לא פשוט להתחשב ברצונותיו והעדפותיו? אם פחות נעים לו שמנשקים אותו, אז אפשר לבקש ממנו רשות לפני או לשאול איפה הוא כן מוכן שינשקו אותו ואם לא מסכים, לכבד זאת. גם בעת גזירת ציפורניים, כדאי להרגיע אותו לפני ולהיות רגישים ועדינים.. אם מדובר אך ורק בשתי התופעות הללו, אינני רואה בהכרח סיבה לדאגה. אם ישנן תופעות נוספות המדאיגות אותך, כיתבי לי בשנית. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים