פעוט שמתעורר בהתקף זעם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/08/2019 | 04:05 | מאת: אמא

שלום, בחודשיים האחרונים בני בן השנתיים מתעורר כ-3 פעמים בשבוע בצרחות כשאני מנסה להרגיע אותו הוא מנסה להרביץ לי ומתחיל לרוץ בבית ולבכות הוא לא רוצה בקבוק, מים, או כל דבר אחר שאני מציעה לו להרגעה. לבסוף הוא פתאום נרגע ומתחיל לשתף פעולה האם יש טיפול או הנחיות למצב כזה?

שלום לך, ייתכן ומדובר בחלומות רעים אשר מפחידים אותו ובמקרה זה הדרך להתמודד עם זה היא לנסות לדבר איתו עד כמה שאפשר על אותם חלומות במהלך היום ולנסות "לפתור" אותם איתו למשל לבקש ממנו לספר בפירוט מה חלם, זה בפני עצמו תרפויטי ואז לכוון אותו לפיתרון למשל "המכשפה הפחידה אותה, אתה תסלק אותה מהבית עם השרביט שלך/אבא יסלק אותה מהבית". במקרה הנדיר יותר, בו מדובר בביעות לילה, שזה בעצם מצב בו הילד עשוי להתעורר מתוך מצב של מעין חלום, להתנהג כסהרורי ולאחר מכן לא לזכור דבר מכך, יש צורך לבחון הפרעות שינה נוספות כמו למשל, מספר שעות שינה לא מספק, יקיצות רבות, שעות השכבה לא סדירות וכיוב, ונסו לייצר שם מקסימום עקביות וסדר. בזמן האירוע חשוב פשוט להיות שם לצידו ולא בהכרח לנסות להעיר אותו. בידקו שוב במה מדובר כאן, ואתם מוזמנים להתייעץ שוב. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים