עשיית צרכים בלילה אצל פעוטה בת חודש וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/08/2019 | 22:27 | מאת: רוני

בתי תינוקת בת שנה וארבעה חודשים . ברגע שמשכיבים אותה לישון עושה קקי.ואז הופכת לאנרגטית ופעילה ואינה מצליחה לישון הדבר יכול להתרחש מ8.00 בערב .ולהמשך עד 12.00 בלילה.רופאת הילדים אמרה כי זה נובע מתוך רצון בתשומת לב.עלי לציין כי כרגע היא בת יחידה ואני נמצאת איתה כמעט 24/7.כך שאין לה מיעוט בתשומת לב.אני מחליפה לה בחושך ובמהירות ולא יוצרת איתה קשר עיין.מיואשת.כל לילה אותו סרט.מה עושים??

הי רוני, בואי תכתבי לי בדיוק מהן שעות השינה שלה לאורך היום ונמשיך משם. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

11/08/2019 | 09:55 | מאת: רוני

מתעוררת בסביבות 7.30 בבוקר.לא נמצאת בגן.אלא איתי.בסביבות 1.30 נרדמת צהריים עד 3.30 -4.00 ב6.30 אוכלת ארוחת ערב.אמבטיה.טקס שינה שבדרך כלל נמשךעד 8.00 בערב.בקבוק תמל ואז מתחילה להשתולל במיטה עם אנרגיות מטורפות.בוכה,כשנכנסת היא משתוללת וצוחקת.עד שעושה קקי.מחליפה לה במהירות אבל עדיין ממשיכה באנרגיות מטורפות.לפעמים עד 12.00 בלילה לפעמים עד 1.00 בלילה.אני מותשת ומיואשת.אשמח לעזרה.כמו כן מתעוררת בלילה בסביבות 3.00.האם זה אכן על רגע רגשי.אני בהריון חודש שמיני תודה

שלום לך, להערכתי הבת שלך פשוט אינה עייפה לאחר תנומת הצהריים הארוכה שלה. אני מציעה שתשכיבי אותה לישון כרגיל בצהריים ותעירי אותה לאחר שעה - שעה ורבע לכל היותר. לאחר מכן הקדימי את שעת ההשכבה שלה ברבע שעה או חצי שעה (זה יצריך ניסוי וטעיה של פעם פעמיים, יכול להיות אפילו ששעת השינה הרגילה תתאים) ואני צופה שהיא תירדם לאחר כרבע שעה והחיים של כולם יוכלו לחזור למסלולם..:) בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים