השתטחויות בגיל 3 - עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/08/2019 | 09:36 | מאת: טל

שלום רב, אמא לתאומות בנות 3. אחת מהן משתטחת על הרצפה בבכי וצרחות ובעיטות בריצפה ו/או בי. זה נפסק לתקופה ך בימים האחרונים היא משתטחת ללא סיבה ברורה לעין וכל דבר שאני מנסה לעשות או לשאול התשובה שלה זה די. זה יכול לקחת לפעמים כ- 10-20 דקות. אנא עצתכם. תודה

הי טל, את מספרת לי שאין לך מושג קלוש מדוע ביתך מתנהגת כפי שהיא מתנהגת, גם לא קצה חוט..האם זה בגלל שלא קיבלה משהו שרצתה, האם זה קורה כשהיא יותר עייפה, האם היא מתחרה באחותה או מתוסכלת ממשהו אחר. חשוב להבין מה הסיבה - נסיבתית או עמוקה יותר, להתנהגות שלה לפני שאת פועלת. גם אם נניח אציע לך להתעלם מהתקפי הזעם למשל, עדיין יהיה צורך לטפל בסיבה לכך ואת זה אפשר יהיה לעשות רק אם מבינים טוב יותר מה עומד מאחורי ההתנהגות הזו. את מוזמנת לחזור ולשתף או לחילופין לגשץ לכמה פגישות יעוץ הורי כדי לחשוב יחד עם אשת מקצוע על ביתך ולנסות להבין אותה יותר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

11/08/2019 | 09:24 | מאת: טל

ירדן שלום, תודה על תשובתך. אני תהיתי אולי מדובר בהתנהלות של סוף שנה - הן עוברות לגן חדשות ומודעות לכך. זה קורה גם כשהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה. תחרות תמיד תהיה למרות שאנו עושים מאמצים מרובים למנוע תחרויות. ההשתתחות עצמה לא מטרידה אותי כמו הזמן שלוקח לה להירגע. יש מקרים בהן אני מצליחה להוציא אותה מזה די מהר. יש מקרים שיכול לקחת לה כ- 20 דקות. כשאני מתייחסת אליה עם שאלות - התשובות הן די. אם אני מחבקת - תעזבי אותי. אם אני הולכת - צרחות ובכי. אם עברתי לחדר אחר היא לא הולכת אחרי לחדר אחר אלא נשארת במקום בו היא שהתה ומשתוללת על הריצפה בעצבים. מתיש - גם אותי וגם אותה. כאשר היא נרגעת - 2 דקות אחרי כאילו כלום לא קרה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים