בעיות עם נער מתבגר שלא מקשיב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/08/2019 | 22:07 | מאת: שרית

נער בן 16.5 נשקיע את כל זמנו במחשב ניסינו לדבר איתן אך ללא הועיל. לפני כשבוע נסע להיפגש עם אותם חברים שמשחק במחשב בתל אביב אנחנו גרים בחיפה בלילה למרות שלא הסכמנו ודאגנו מאוד . הוא לא מכיר את הבחורים איתם קבע להיפגש חוץ מהעובדה שמשחק איתם כתה חודשים במחשב כל הנסיעה בלילה וכל הסכנות ולמרות שלא הסכמנו נסע לבד . עכשיו אמר שיש מפגש נוסף ואמרתי שאני לא מסכימה ובטח לא אביו אל הוא אינו מקשיב . מה לעשות ? נרטה כי החופש הגדול במקום להועיל הזיק לו והוא הפך להיות פחות נחמד מסתגר ומורד. בבקשה עזרתך

הי שרית, אני בהחלט מודעת לאתגרים שבני גיל ההתבגרות יכולים להציב בפני הורים אולם בכל זאת, זה נשמע שאתם לחלוטין חסרי אונים מולו. אינני יודעת מה היו היחסים בינכם לאורך השנים ועד כמה נוצר בסיס לשיח ולשיתוף, גם אם באופן זמני נראה כאילו הוא לא קיים. אם ישנו בסיס כזה, אז אפשר לצלוח גם את הקשות שבתקופות. לשאלתך, כרגע זה נשמע שאינכם יודעים דבר ממה שקורה והרי שנכון לעכשיו בנכם כבר מכיר את אותם נערים. שוחחו איתו ובקשו שיספר לכם על הנערים עימם עומד להיפגש. על המקום בו עומד להיפגש ועל הפעילות המתוכננת. איך זה היה בפעם הקודמת, איך הוא הרגיש שם. כדאי שההחלטה שלכם תתבסס על ידע והבנה ממשית של המתרחשותהיו נכונים ופתוחים לשמוע איך בנכם מתרשם ומרגיש שם. לאחר שיחה כזו, תוכלו להיות חכמים יותר, אולם זה השלב הראשון. מוזמנים לחזור לשתף ונמשיך משם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים