בן שלוש בוכה כל הזמן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/07/2019 | 12:35 | מאת: עטרה

תוך כדי חיפוש על בכי בגיל 3, קראתי את הפוסטים שלך והלוואי ותוכלי לעזור לנו. הבן שלי הגדול הוא בן 3 שבתקופה האחרונה מתפנק עלי, לא רוצה ללכת לגן, משתמש באלימות כלפיי וכלפי הסובבים אותו ובוכה מכל דבר או מתעצבן. הוא כל הזמן גם שואל אותי אם אני חברה שלו עכשיו (אני עונה לו שאני יותר מחברה- אני אמא ושעם אמא אפשר לשחק אבל צריך להקשיב לה), או שהוא אומר לי "אני לא חבר שלך היום". אנחנו לא מצליחים להוציא אותו מהעמוק הזה ולא מצליחים לווסת את הכעס שלנו שהבכי לא ברור כי הכל יכול להיות טוב ויפה אבל לדוגמה: שהוא רוצה מים והבאתי לו אותו בבקבוק אהוב עליו הוא לא רוצה אותו אז הבאתי לו בכוס ואז הוא מצביע לי על הבקבוק וככה בוכה ובוכה שאני לא מתייחסת לאחר מכן אליו כי אין לי למה להתייחס שתי האפשרויות פרוסות לפניו. יש לו מים ועדין ממשיך לבכות על מים בלי סיבה! וזאת רק תגובה 1 שלנו מאתמול. יש לי עוד מלא דוגמאות לצערי. יש לציין שזה רק בתקופת האחרונה שהוא נכנס הביתה עצבני ואני מפחדת שאני לא נותנת לו את מה שהא צריך ועוד יותר מפחדת מיזה שאני לא יודעת מה הוא צריך. יש לציין שבהתחלה חיבקתי ונתתי לו לשחרר וחיבוקים והכלה אבל זה לא מפסיק. אז מה עלינו לעשות?? מימה זה נובע? תודה עטרה.

הי עטרה, גיל 3 יכול להיות גיל מאתגר ובהחלט קשה יותר מאותו גיל שנתיים הנורא הידוע לשמצה. הילד יותר וורבאלי, יותר עצמאי, יכול ורוצה להמשיך ולחקור את העולם מתוך עמדתו המשתנה לטובה-וזה אומר גם ואולי בעיקר את הוריו. יחד עם זאת לתחושתי את זקוקה לעזרה קצת יותר ממוקדת כאן. מעבר למה שהוא עובר זה נשמע שאתם ההורים חשים חסרי אונים ומתקשים להכיל את מצביו הנפשיים כרגע. לו אתם הייתם יכולים להרגיש קצת יותר "בנוח" עם מחאותיו, תסכוליו ועם האביוולנטיות שהוא מבטא, אז כנראה שהיה גם לו קצת יותר רגוע ובטוח. אני ממליצה לך בחום אמא לגשת לכמה פגישות של הדרכה הורית. לתחושתי זה יכול מאוד לסייע לך להבין אותו ואת סוג הנוכחות ההורית לה הוא זקוק. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים