בת 7 מדברת בקול רם מדי ללא בעיית שמיעה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/07/2019 | 20:19 | מאת: אדל

בבקשה לעזרתך בתי הסנדויץ מדבר בקול רם מדי.. שומעים אותה מרחוק... זה לא טוב עבורה והסביבה מעירה לה על כך. בדקנו שמיעה הכל בסדר. יש לי הרגשה. האימא שהיא מנסה כך לתפוס את המקום שלה. הבעיה היא שיה לה מקום מכובד ואין צורך בהתאמצות כזו מה לעשות קלינאית תקשורת תעזור ? זה נפשי ?

שלום אדל, אם לתחושתך זה מגיע ממקום של ניסיון לתפוס מקום, אז כנראה עמוק בפנים היא מרגישה שאין לה מספיק מקום...זה לא משנה איך את רואה את הדברים ושאת מבינה שזה לא בהכרח נכון, מה שחשוב הוא שהיא עצמה מרגישה ככה...נסי לראות איך את נותנת לה יותר מקום, בבית, במשפחה ואצלך...איך היא תוכל להרגיש שקולה - דעתה,רצונותיה והשקפותיה - נשמעים, נראים ומתקבלים ובתקווה עם הזמן תחלחל לאיטה ההבנה ותתחזק תחושת הביטחון בכך שהיא לא באמת צריכה להאבק ולצעוק כדי שישימו לב אליה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים