חרדה אצל בן 10 לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/07/2019 | 22:58 | מאת: אור

היי הבן שלי תכף בן 10 אכל קציצה לפני כשבוע ובלע לא נכון הרגיש שהוא נחנק מאז הוא בחרדות לא אוכל כלום חוץ מהיום האחרון שהתחיל לאכול מעדן או מרק וגם זה בשיכנועים כבר מרגיש כל כך חלש הוא טוען שמפחד לאכול כדי לא להחנק בוכה המון וההתנהגות שלו לא רגילה היינו במיון לבדיקה לשלוש שבאמת יש שם משהו והכל תקין מה לעשות מיואשת כבר

הי אור, מדובר בחרדה מובנת שמתפתחת לאחר אירוע מלחיץ.אני מציעה להסביר בנחת כיצד פועלים מנגנוני הבליעה והעיכול בגוף, רצוי אפילו בעזרת תמונות והמחשות. לאחר מכן אפשר להסביר שליקוק ושתייה איטית של נוזלים ממילא לעולם לא יוכלו להוביל לחנק (כאמור בליווי תמונות של קנה הנשימה וכו'), שחנק הוא מצב די נדיר שסביר שלא יקרה לו יותר לעולם (וכאן המקום לעבור על כללי בטיחות) ותמשיכו משם...חשוב להצטייד בהמון אורך רוח וסבלנות, להעביר לו מסר שהפחד שלו מובן ושהוא יחלוף עם הזמן. כמובן שחשוב שאתם לא תידבקו בהיסטריה שלו ותשדרו ביטחון בכך שהוא יחזור לעצמו בקרוב. נורמאליזציה לפחד שלו, אורך רוח והסברה, אלו יסייעו למצב לחלוף בהקדם ואם זה לא קורה, גשו לטיפול פסיכולוגי בשיטה קוגניטיבית התנהגותית. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים