מתבגר בו 15 דחוףףףףףףףף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/07/2019 | 17:11 | מאת: איילת

בננו בן ה-15 כבר שבוע שלא מתקשר איתנו. מסתגר בחדרו הנעול ומתקשר רק עם חבריו דרך המחשב. בעבר ניסינו טיפול פסיכולוגי אך לאחר כמה טיפולים הבן החליט שזה לא עוזר לו ובזבוז זמן. הבן הוא ילד אמצעי אח לחייל ולילד בן 7. תלמיד מצטיין שעולה לכיתה י׳ בתיכון. אף פעם לא מרד, תמיד עשה כילד מה שמבקשים ממנו. מאז תחילת ההתבגרות, הוא נוהג להתעלל בבאחיו הקטן ולגרום לו לבכי, לקחת לו חפצים ולהכות אותו גם כשאנחנו נמצאים. כל מחאותינו עלו בתוהו. הוא לא עונה לנו וממשיך להציק. לכאורה מנסה לקבל תשומת לב אבל כשאנחנו מנסים להתקרב אליו, לחבק, או לתת תשומת לב, זה נתקל בהתנגדות רבה מצידו. הצהריים הוא סרב להחזיר משחק של הילד והדבר התפתח לריב גדול מאוד ששיאו הגיע לקריאתו כלפיי ״שתקי זונה״! וכלפיי בעלי ״אני שונאאאאא אותך״״איך זה מרגיש כששונאים אותך״? ״אתה שברת אותי״! לשאלתנו מה עשינו לו ומדוע הוא מתנהג כך, הוא עונה שהוא לא מוכן להסביר ולדבר איתנו כם אם יצטרך להצטרך להישאר בחדרו כל החיים עד שימות. לטענתו הוא רוצה להיות מנותק מאיתנו, שונאאאא אותנו, לא רוצה שום קשר אלינו. כל זאת הטיח בנו כשדמעות בעיניו. אנחנו מודעים שהבן במצוקה אך איננו יודעים מה לעשות ואיך לטפל. יועצת בי״ס בזמנו לא נתנה לנו מענה, מאחד מחבריו גילית לפני שנה שהיה בדיכאון ובמשבר קשה לאחר שאחת מהבנות שאהב, דחתה אותו ושכתוצאה מכך הוא שרט וחתך את עורו עם מחטים וסיכות. ניסינו לדבר איתו על זה, שוב חזר על כך שאינו מוכן לשתף אותנו. לפני יומיים יצא לנו לשמוע אותו מטיח בפני החבר שבגללו ההורים שלו יודעים מה הוא עבר בגלל אותה בחורה ושהוא שונא אותו על כך וכן, שלעיתים הוא חושב לפתוח את החלון ולקפוץ ממנו החוצה או לחתוך את ורידיו. שאלותיי הן: 1. האם נשקפת סכנה מיידית לבננו? אם כן מה עלינו לעשות? 2. איך ניתן לעזור לו? אודה לתשובתך המהירה!

הי איילת, אני שומעת את חומרת המצב ובעיקר את זה שאתם ההורים איבדתם כל סמכות או שליטה על בנכם. לכן אני מציעה לכם ההורים לגשת בהקדם האפשרי להתייעצות פנים מול פנים עם איש/אשת מקצוע מוסמכת (רצוי פסיכולוג/ית קלינית) המתמחה בטיפול בילדים ובקשו הדרכה הורית. מענה אינטרנטי צר מלהכיל את המורכבות של המצב. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

10/07/2019 | 19:59 | מאת: איילת

תודה רבה על עזרתך!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים