ביתי בת ה9 לא אומרת שלום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/07/2019 | 10:25 | מאת: אלה

הי, ביתי בת ה9 אינה אומרת שלום לחברותיה כשהן נפגשות במקרה. כשאני רואה את חברותיי אני מגיבה בחיבוק או באמירת שלום כלשהי. והיא יכולה לבלות יום שלם עם חברה מסוימת ואף לבקש שתישן אצלנו אך אם היא פוגשת אותה פתאום היא מסוגלת לא להתייחס אליה. יש לה עוד חברה או שתיים שמתנהגות כך ואני רואה בזה משהו לא מנומס ומעליב. הסברתי לה ודיברנו על הדרך שבה צריך להתנהג. בכל זאת זה מפריע לי ואני מנסה להבין האם זה חוסר בטחון או פחד מדחיה. מאין נובעת התנהגות כזאת ולמה. תודה רבה

הי אלה, זה יכול לנבוע מביישנות, מבוכה, חרדה או משהו אחר...את צריכה לנסות להבין ממנה מדוע היא נוהגת כך. כפי שאני בד"כ נוהגת להזכיר להורים, כדי שבאמת תוכלו להבין ולהכיר את ילדיכם, עליכם לנטרל במידה מסוימת את הדעות/רצונות/צרכים שלכם ולהיות מוכנים באמת ובתמים לגלות את עולמם של ילדיכם. נסי ליזום איתה שיחה ולהבין מדוע היא נוהגת כך, אני בטוחה שתלמדי עליה דבר או שניים שיעזרו לך לתמוך בה באופן שהיא זקוקה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים