חבר עוזב למדינה אחרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/07/2019 | 23:58 | מאת: מורן

חברו הטוב ביותר של בני ואולי היחיד... עומד לעבור למדינה אחרת ובשנת הלימודים הבאה (מתחיל כיתה א) יתכן ויתחיל בלעדיו . עם ילדים אחרים אין ממש קשר וגם כשהזמנו אלינו הביתה היתה תמיד תחושה של חוסר התאמה בינהם או שילד נורא מופרע סוחף את הבן שלי להתנהגות דומה ואז נמנעתי מלהזמין שוב בגלל הקושי שלי להשתלט עליהם.. בנוסף לאחרונה (יותר לקראת סוף הגן..) סיפר כי ישנם במסגרת ילדים בריונים שמציקים וקוראים בשמות גנאי לילדים אחרים וגם לו וכששאלתי ענה שסיפר לגננת ושמה אותם בצד.. בגלל סוף השנה לא עשיתי עניין . האם יש דרך להקל על הבן שלי את ההשתלבות בשנה הבאה במידה ולא ימצא בקלות חברים/יתקל שוב באותה חבורה /חלק ממנה

הי מורן, ראשית זה נשמע שבנך מסתדר לא רע...הוא הצליח ליצור קשר אחד קרוב וטוב כלומר יש לו בתוכו את הכלים והיכולות לעשות את זה - שוב ושוב. שנית הביקורים עם הילדים האחרים היו בסה"כ מוצלחים לו, פחות לך, אבל זה גם מעיד על כך שהוא מסתדר עם כל מיני ילדים...ושלישית, הוא הצליח די יפה להתמודד עם הבריונים. הוא פעל לפי הנחיות הצוות החינוכי והעניין טופל. אני מונה את כל זה כי לפעמים מרוב הדאגה שלנו ההורים, אנחנו מתקשים לראות את היכולות של ילדינו ולגבי צרות עתידיות - כשתגיעו לגשר, תעברו אותו...בנתיים פיקחי את עינייך לכל הטוב שיש בבנך, שבחי אותו וחזקי אותו על כך יכולת ומיומנות חברתית שאת מזהה ותהני ממנו. הוא נשמע אחלה ילד. אם בעתיד תרגישי שהוא זקוק לחיזוקים, בידקי את האופציות אז. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים