צפיה בסרטים לבני 18 ומעלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/07/2019 | 11:17 | מאת: ע

בני בן ה- 14, צופה לעיתים בסדרות שפונים לבני 18 ומעלה (למשל 'רמזור'), בהם ניתן לראות בין היתר גם יחסי מין. התגובה שלי היא 'זה לא בשבילך, תעביר' אבל אני חוששת שאני מעבירה לו מסר לא טוב בנוגע למערכת יחסים אינטימית בין בני זוג. האם לאפשר לו לצפות? מה צריכה להיות התגובה שלי?

הי, אני שומעת שאת מודאגת ואולי גם קצת לא יודעת איך לדבר עם בנך על כל הנושא של יחסים ובכללם יחסי מין. בנוסף נדמה לי שאני שומעת גם מבוכה, לפחות מצידך, סביב הנושא וזה משהו שכדאי לך לבחון בינך לבין עצמך (מה בדיוק מביך אותך שם, ממה את מודאגת, מה את לא יודעת עליו ורצה לדעת ועוד). בעיני כדאי ואף חשוב לעשות מאמץ ולנסות להתקרב אליו מספיק בשביל להצליח לשוחח בפתיחות ובכנות על הנושא - שגם את וגם הוא תוכלו להרגיש נוח ובטוח לדבר על זה. לשאלתך, האם לאפשר לו לראות או לא לראות רמזור...צר לי לומר לך שבגיל הזה עם כל המדיה הנגישה בכל מקום, ייתכן והוא רואה ואף ראה הרבה יותר ממה שמראים בתכנית רמזור... ביחסים בין הורים לילדים, מה שחשוב הוא לחתור לשיח פתוח ככל האפשר ועל כל נושא אפשרי. זו צריכה להיות המטרה הגדולה שלך ואפשר להתחיל לפעול בכיוון בכל רגע, אני מאמינה שזה אף פעם לא מאוחר מידי. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים