דרכים לחינוך הילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/04/2019 | 01:10 | מאת: הדר

ירדן שלום רב, קראתי במיני מאמרי הנותנים עצות להורים שיטות שונות להתנהגות לחינוך ילדים. שמתי לב שישנן שתי גישות שלצערי לא הצלחתי להבין מתי משתמשים בכל אחת מהן ואשמח להבין . דוגמא של נסיעה בכביש והילד מאחורה מוציא את חגורת הבטיחות בעצמו ומסרב לחגור. במקרים מסויימים הציעו כי עלי כהורה לעצור בצידי הכביש ללכת ולחגור את הילד בעצמי ובמקרים אחרים עלי לעצור בצידי הכביש ופשוט לחכות עד שהילד יחגור בעצמו ובינתיים להתנהג כאילו לא מזיז או מפריע לי שהוא לא חוגר. מתי נכון להשתמש בכל אחת מהדרכים האלו? תודה רבה

הי הדר, אני לא רואה בהורות אוסף של שיטות חינוך, אלא יותר דרך שההורה מנהיג והולך בה בעצמו. לשחק כאילו משהו לא מזיז לך, כלומר להעמיד פנים, כעיקרון אינו משהו שאני בעדו. מה שחשוב הוא שאת כהורה תרגישי שיש בכוחך לשמור על ילדייך, לחנכם, ללמדם ולאהוב אותם. לייצר איתם קשר חיובי וכמובן שיוכלו להרגיש ולקבל את הסמכות ההורית שלך וכל זה ביחד יאפשר להם להרגיש שהם אהובים ומוגנים בעולם. אם בנך מסרב לחגור חגורה גם אחרי הסבר מדוע זה חשוב, בהחלט רצוי שתעשי זאת עבורו. זה יעביר את המסר שאת שומרת עליו בכל מצב, שהסמכות היא בידייך ושכשאת מבקשת משהו שהוא חשוב ובוודאי קשור לבטיחות - אין שם זכות בחירה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים