בת 2.8 רגישה מדי מאוד...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/04/2019 | 10:31 | מאת: איתי

אני אובדת עצות, מה לעשות עם בתי היא רגישה מדי בוכה מכל דבר מספיק שילד יגיד לה מילה והיא תבכה זה מקשה עלי מאוד ! גם באכילה היא עושה בעיות וכשהיא בוכה תוך כדי בכי היא מקיאה, אני מבינה שהיא סובלת מרגישות יתר גם אני וגם אביה רגישים איך אפשר לחשל אותה ? שלא תבכה מכל דבר ? שתלמד להסתדר ולא תימנע ? תודה

הי, אני סבורה שכדאי שאתם ההורים תיגשו להדרכת הורים שתסייע לכם להכיל את הרגישות שלה. כל עוד אתם תהיו רגישים לא פחות ממנה - לבכי ולהעלבויות שלה עצמה, היא תתקשה לבנות בתוכה בדיוק את החוסן הזה שאתם כ"כ מקווים לו. חשוב לומר שהדרך לבנות חוסן נפשי בילדים היא לא על ידי חישול שלהם, אלא על ידי הנכונות של ההורה להכיל את רגשות הילד, לעבד אותם עבורו ואיתו ולתווך לו את העולם באופן מותאם מנחם ומרגיע. כאמור אני מאמינה שהדרכה הורית תסייע לכם בכך מאוד. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים