אוננות אצל ילדות בנות 7 ו6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2019 | 16:41 | מאת: נועה

שלום, לפני כ3 חודשים בתי בת ה7 החלה לאונן. בתחילה היתה עושה זאת כשאר גופה מתחכך בבובה.. ואחכ בשמיכה שלה. לרוב בלילה.. לעתים עשתה זאת במהלך היום. הסברתי לה שזה בסדר ורק שתעשה זאת בחדרה בפרטיות. בתי השניה בת 6 עושה זאת מגיל צעיר יותר.. בלילה לפני השינה. ואפילו הקטנה בת ה2 החלה לעשות זאת לפני השינה. זה גורם לי אי נוחות והמחשבות רצות.. אך אני יודעת שזה טבעי ולכן לא מלחיצה אותן. מה שכן הלחיץ אותי זה שהיום נכנסתי באמצע היום במקרה לחדרן ובת ה7 שכבה על בת ה6 והשתכשכה בישבנה(עם בגדים). שוחחתי איתן והסברתי כי זה משהו שעושים לבד כל אחת בפרטיותה. שאלתי אם ראו זאת איפשהו ואמרו שזה משחק שהמציאו. אני ממש בלחץ שהיו או עדיין חשופות למשהו ולא יודעת עם מי להתייעץ בנושא והאם ייתכן או שזה משחק ילדים תמים.. אודה לעזרתך

הי נועה, אני שומעת כמה את מוטרדת מכל העניין, מנסה לאזן בין זה שאת מבינה ורוצה להעביר להן מסר שמדובר בפעולה ובצורך טבעי ומקובל ומנגד לא יודעת עד כמה זה באמת "בסדר" "נורמאלי" וכו'. ראשית אני רוצה להציע לך את האפשרות שתמיד קיימת והיא של התיעצות אישית עם אשת מקצוע, כדי באמת להרחיב את ההבנה של מה ואיך בדיוק קורים הדברים וכך המענה שתקבלי יהיה מספק ואת תוכלי להשיג את הרגיעה שאת זקוקה לה בשביל להמשיך לגדל שתי ילדות בריאות עם תפיסה גופנית ומינית בריאה. לעת עתה אומר שמה שאת מתארת נשמע לי בסה"כ סביר, וגם המשחק..לא ברור לי בדיוק מה היה ואיך היה ואולי בעצם את מיהרת להסיק מסקנות מתוך זה שאת מוטרדת ובאמת מדובר במשחק תמים למדי. חשוב כמובן שתמשיכי להעביר להן את המסרים הרלוונטיים אודות כל נושא הפרטיות וכמובן פרטיות הגוף. מה מקובל ומה לא מקובל ביחס לגוף שלי ולגוף של האחר. שנית הייתי ממשיכה לעבוד על הרחבת השיח הפתוח בנוגע למה שקורה מחוץ לבית ולבסוף לא הייתי מוותרת על לחשוב ולבדוק אם בנותייך נתונות במתח רב מידי ומנסות למצוא רגיעה דרך האוננות ואז כדאי למצוא דרכים נוספות לסייע להן. לסיכום, חשוב מאוד שאת עם האצבע על הדופק אבל חשוב לא פחות שתוכלי למצוא דרך להרגע ולהרגיש שוב שהכל בסדר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים