שאלה לגבי אחיינית שלי יתומה מאם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/04/2019 | 21:40 | מאת: שי לי

רוצה לנסות לעזור לאחיינית שלי בת 13 היום, אמא שלה אחותי נפטרה מהמחלה ב 2008 .הילדה היתה מטופלת אצל הוריי המדהימים מוקפת חום ואהבה עזרתי כמה שיכולתי. הבעיה עכשיו איתה: היא סובלת לדעת פסיכולוג ילדים מחרדת נטישה . יש לה נזקקות נואשת לחברות שלה כאילו יש לה חשש שאם תרפה הקשרים יעלמו. איכשהו הטיפולים שעברה לא עזרו לה לבעיה. הזו ספציפית . רק זה נותר לה מהיתמות. מה היית ממליצה מנסיונך ? מה עוד יכול לשחרר אותה מסוג קשרים שפיתחה ? היא מדברת על זה שקשה לה שהקשרים שלה לא מתמשכים .. כנראה שחנקה אותם מדי לא יודעת איך להסביר לה מבלי לפגוע אשמח לעזרה תודה

הי שי לי, צר לי לשמוע על האובדן אבל טוב לדעת שיש לה מקום בטוח משלה בתוך הטיפול, בו היא יכולה לבטא את עולמה הפנימי, את קשייה, פחדיה ובעצם את הטראומה שחוותה. בתוך הקשר שנוצר עם המטפל זה נשמע שהוא מבין לליבה, וזה כבר חלק חשוב מהעבודה הטיפולית כשחלק מרכזי נוסף הוא עיבוד הטראומה, לאט ובטוח וכן, זה לוקח זמן. הייתי מנסה לשים את מבטחי בטיפול תוך הידברות והתיעצות עם המטפל. לשאלתך, יכול להיות שבמשך זמן מה היא תמשיך לחיות את פחדיה מנטישה בתוך קשרים בין אישיים, אולם ככל שתהיה בטיפול רגשי - כזה או אחר (על ידי מטפלים מוסמכים ומנוסים כמובן), כך הנושא יעובד וגם יפסיק להשפיע עליה באופן כה גורף. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים