בת 3 אינה מדברת בגן כמעט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/03/2019 | 11:38 | מאת: הדי

בת 3 כמעט ואינה משתתפת בגן בדיבור היא כן פעילה הריקודים והפעלות. האם ייתכן שזה קשור לכך שהיא צופה הרבה בסרטונים באייפון בפסיביות? לדעת הגננת זה קשור. כיצד אעזור לה בכך ? האם זה דורש בדיקה? יש לציין שבבית היא מדברת בפתיחות רק בגן נאלמת .. איך אעזור לבתי לחוש משוחררת בטוחה?

הי הדי, בעיני אם הקושי מתעורר בגן אז הדמויות בגן צריכות להיות אלה שעוזרות לה להיפתח ולהשתחרר. אני הייתי מבקשת שיחה עם הפסיכולוגית/גורם מייעץ של הגן והגננות, וחושבת ביחד איתן כיצד אפשר לעזור לביתך לבטא עצמה יותר ויותר ורבאלית שם. בדרך כלל השיפור יהיה קשור להגדלת תחושת הביטחון שלה בגן ועם הדמויות המטפלות ואתן צריכות לחשוב על דרכים שונות לקדם את זה. דוג' אחת למשל (אם מקובל על הגננת) תהיה ביקור בית. זה עשוי לעזור לביתך להיפתח ולדבר עם הגננת בסביבה הביתית שלה, שם מטבע הדברים נוח לה יותר וכך התקשורת תוכל להמשך גם בגן בעזרת עידוד הגננת ואיזכור האירוע. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים