מתבגרת אינטנסיבית מדי ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/03/2019 | 14:14 | מאת: ליסה

סופש נעים, ברצוני לשאול לגבי המתבגרת שלח בת 14.5. יש לה 2 חברות טובות מאוד. עם אחת הקשר אינטנסיבי מדי שזה אומר כל היום הם מתקשרות זו לזו.. המשפחה של החברה לא מרוצה מהקשר. משום מה מאשימים את בתי בהידרדרות בתם בלימודים . על אף שבתי טובה בלימודים יש מקצועות שהיא מעט חלשה . אותה חברה היתה חרוצה ושקדנית בעבר. הבנות ממשיכות להיות בקשר כזה , שגם לדעתי הוא טו מאשש. אך אני בוחרת שלא להתערב . ברצוני לקבל את חוות דעתך , 1. ההורים של החברה לא מרוצים מהקשר .. מה עלי לעשות בקשר לכך ? 2 . איני חושבת שיש קשר שלילי בהשפעה של בתי, היא אדם חיובי אך כן אינטנסיבית מדי.. האם זה דורש טיפול ? ואם כן מהו הטיפול ? מקדימה תודה למעשה

הי ליסה, לגבי שאלתך הראשונה, אני חושבת שאין ביכולתך להשפיע על התחושות של המשפחה של החברה ואולי גם אין צורך בכך. הם יצטרכו למצוא דרך להתמודד עם המצב, כך או אחרת.לגבי האינטנסיביות של ביתך. אני מוצאת שילדות רבות בגיל הזה נוהגות ליצור קשרים קרובים מאוד עם בנות גילן. הן מאוד מושקעות בקשרים האלה והם כל הנראה משרתים פונקציות שונות בחייהן. אני כן הייתי מציעה לך לנסות להבין מה הפונקציות שהאינטנסיביות הזו משרתת ולפעול בהתאם. ייתכן ותביני שיש מקום לטיפול וייתכן שלא, אבל לא לפני שתבררי יותר לעומק מה משמעות הקשרים האלה עבורה ומה משרתים. לאחר מכן תוכלי לחשוב אילו מסרים את רוצה להעביר לה ובהמשך לשקול אם יש צורך בהתיחסות נוספת לנושא. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים