מספר קטן של ילדים בכיתה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/02/2019 | 10:25 | מאת: לורה

בוקר טוב, הבן שלי נמצא במסגרת דימוקרטית. בכיתה שלו יש כ 15 ילדים. אני מרוצה בגדול מסגנון הלימודים אבל המס' הקטן של הילדים מפריע לי. אני מפחדת שבעתיד לא ידע ליצור חברויות בגלל שהוא לא מתמודד עם הרבה ילדים. האם זה נכון ? על מה זה יכול להשפיע בעתיד מבחינה שלילית?

הי לורה, האם יש לו חברים היום? האם אי פעם בעבר עלה קושי שכזה? על סמך מה פחדייך? בכל מקרה ארגיע אותך ואומר שאין קשר בין מספר הילדים בכיתה למיומנויות החברתיות שבנך יפתח או שיש ביכולתו לפתח, במיוחד לא כשמדובר במספר ילדים סביר בכיתה לכל הדעות. כמו כן בית הספר אינו כל חייו. אני מניחה שישנם חוגים, חברים בשכונה, בני משפחה ועוד וגם מולם יש לו אפשרות לפתח להרחיב ולהעמיק קשרים ויכולות חברתיות. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

27/02/2019 | 09:27 | מאת: לורה

הפחדים שלי נובעים מכך שאנחנו למדנו בכיתות יותר גדולות ותמיד יש לסביבה מה להגיד :) במיוחד שזה בית ספר דימוקרטי , פתוח. תודה רבה על התשובה שלך. שיהיה לך יום מקסים.

הי לורה, אל לנו להתבלבל, המצוי אינו בהכרח הרצוי! במקרה שלך כיתות לימוד קטנות הן האידיאל ולא ההיפך. ההיפך קורה בגלל מחסור במשאבים ולכן כ"כ חשוב לשים לב שאנו לא הופכים - באמצעות רציונליזציות למינהן- את המצוי לאידאל. זה בדיוק מה שמונע התפתחות ויוצר תקיעות, הן לנו כפרטים והן כחברה. שיהיה בהצלחה! ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים